Grafische legendes bewerken

Om de stijl van een grafische legende te bewerken, zie Objectstijlen bewerken.

Om een of meer grafische legendes te bewerken:

Selecteer het object en bewerk de instellingen in het infopalet. Voor een object met stijl, kan je de stijl instellingen gebruiken om de stijl te vervangen of het object om te zetten naar een object zonder stijl indien nodig.

Bewerk de opmaak met een van de volgende werkwijzen:

Klik in het Infopalet op de knop Bewerk cel-opmaak of Bewerk titel-opmaak

Klik met rechts op het object en selecteer Bewerk cel-opmaak of Bewerk titel-opmaak

Dubbelklik op het object en selecteer de optie om de cel- of de titel-opmaak te bewerken

Om de aanduidingen en automatische afmetingen te bewerken, volg een van de volgende werkwijzen:

Klik rechts op het object en selecteer Bewerk aanduidingen

Dubbelklik op het object en selecteer de optie om aanduidingen te bewerken

Om de bewerkingen aan aanduidingen ongedaan te maken, klik met rechts op het object en selecteer een commando van het contextmenu:

Verwijder alle aanduidingen verwijdert alle aanduidingen die geen automatische afmetingen zijn

Creëer alle automatische afmetingen opnieuw verwijdert alle bewerkingen aan automatische afmetingen

Om de grafische legendes opnieuw te berekenen na het bewerken, voltooi een van de volgende acties:

Selecteer een of meerdere legendes en klik op Herbereken in het infopalet

Klik met de rechtermuisknop op een of meer geselecteerde grafische legendes en selecteer Herbereken geselecteerde grafische legendes

Klik rechts op een legende en selecteer Herbereken alle grafische legendes

Dubbelklikken om te bewerken

Wanneer je dubbelklikt op een grafische legende, wordt er standaard een dialoogvenster geopend waarin je kan kiezen of je de opmaak of de aanduidingen wilt bewerken. Versnel je workflow door het dialoogvenster over te slaan en rechtstreeks over te gaan tot het bewerken van dezelfde instelling.

Om dubbelklikken te linken aan een specifieke bewerkingsopdracht:

Klik met rechts op een grafische legende en selecteer het commando Bewerk in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Kies bewerkmethode’ wordt geopend.

Vanuit de Dubbelklik lijst, selecteer of een dubbelklik het dialoogvenster Kies bewerkmethode, bewerk de cel- of titel-opmaak, of bewerk aanduidingen opent.

Grafische legenda's

Instellingen grafische legende