Klik-kliktekenmethode

De manier waarop je objecten tekent, hangt af van de instellingen in de Voorkeuren van Vectorworks. Je kan kiezen tussen de klik-klikmethode en de klik-en-sleepmethode, afhankelijk van wat het beste aansluit bij uw tekentechniek of het object dat u wilt creëren.

Volgens de klik-klikmethode klik je met de muis om het beginpunt van de lijn aan te geven. Vervolgens verplaatst u de aanwijzer naar het eindpunt van de lijn waar je nogmaals klikt. Vectorworks werkt standaard met de klik-klikmethode en de werkwijzen in deze handleiding zijn ook telkens beschreven volgens deze tekenmethode. Indien gewenst, kan je deze instelling wijzigen door de optie Klik-en-sleeptekenmethode aan te vinken in het Voorkeuren Vectorworks dialoogvenster.

Als je kiest voor de klik-en-sleeptekenmethode, moet je de muisknop ingedrukt houden tijdens het tekenen. Je drukt de muisknop in om het beginpunt van de lijn aan te geven en houdt de knop ingedrukt, terwijl je de aanwijzer verplaatst naar het eindpunt van de lijn. Daar laat je de muisknop los.

Gebruik de Coördinatenbalk om de objecten zo correct mogelijk in de tekening te plaatsen. Zie De Coördinatenbalk gebruiken.

Ook het gebruik van vectoriële grijppunten kan je helpen bij het tekenen en verplaatsen van objecten. Zie Vectoriële grijppunten creëren.