Zoom op ware grootte

Sneltoets

Zoom op ware grootte

Weergave > Zoom

Ctrl+3 (Windows)

Cmd+3 (Mac)

Als je een tekening op ware grootte op je scherm wenst te bekijken of bewerken, selecteert je het commando Zoom op ware grootte. Als je bijvoorbeeld een lijn tekent van 100 cm op schaal 1/50, zou je je schaallat kunnen nemen en deze lijn afmeten met je schaallat op je scherm. “Ware grootte” stemt overeen met de grootte waarin de tekening zal worden afgedrukt.

Om te zoomen op ware grootte:

Selecteer het commando.

Het beeld op je scherm geeft een zeer goede indruk van de grootte van de tekening zoals ze zal worden afgedrukt of uitgeplot.

Omdat de werkelijke grootte van het papier groter kan zijn dan die van het scherm, moet je soms de tekening op het scherm verschuiven. Je kan dit doen met het Handje bij de basisgereedschappen, met de Schuifbalken of door de pijltoetsen op uw toetsenbord te gebruiken.