Grijpen naar afstand

Locatie

Grijp naar afstand

Grijpopties

Met deze restrictie vindt de Intelligente aanwijzer punten op een opgegeven afstand van een rechte of gebogen lijn, polygoonzijde, muren en andere lineaire objecten.

Om de functie Grijp naar afstand te activeren:

Klik op de knop van de grijpfunctie.

Dubbelklik, rechtsklik of houd de muis ingedrukt op de knop Grijp naar afstand in de Statusbalk om de bijbehorende grijpopties uit te klappen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Parameter

Omschrijving

Volgens

Geef een breuk, percentage of afstand op die Vectorworks moet toepassen om de objectrand in te delen.

Herhaal grijppunten langs lijn

Vink deze optie aan om de opgegeven grijpafstand repetitief te gebruiken en dus niet alleen ten opzichte van het begin- of eindpunt. Bijvoorbeeld: Afstand = 1 cm. Je grijpt naar 1 cm, 2 cm, 3 cm enzovoorts.

Herstel standaardwaarden

Met deze knop zet je de waarden voor Grijp naar afstand terug naar hun standaardwaarden.

De Intelligente aanwijzer rekent vanaf het uiteinde tot aan het midden van de lijn. Als een lijn bijvoorbeeld 10cm lang is en de opgegeven afstand 6cm bedraagt, kan je niet grijpen naar dit punt omdat de afstand meer is dan de helft van de lijn. Dit principe geldt eveneens voor breuken; elke breuk die groter is dan 1/2 van de lengte van het object of minder is dan 0, kan niet worden gebruikt.

Scherminformatie

Grijpfuncties van de Intelligente aanwijzer instellen