Expressies voor gegevensomzetting

Elke formule voor gegevensomzetting begint met een gelijkteken (=) en bevat uitdrukkingen die een combinatie zijn van functies, constanten, variabelen en operatoren. De formule produceert een nieuwe waarde, of een veldidentificatie om gegevens te selecteren die aan een object zijn gekoppeld. Voor meer informatie over de beschikbare functies, see Rekenkundige functies.

Constanten

Constanten kunnen logische waarden, numerieke waarden, of tekstreeksen zijn.

Constante

Omschrijving

Voorbeelden

Booleaans

Booleaanse parameters gebruiken de waarden waar of onwaar.

‘WAAR’

‘ONWAAR’

Integer

De constante kan een positief getal, een negatief getal of nul zijn, geschreven zonder decimale tekens of apostroffen.

4

125

Reëel getal

De constante is een reëel getal, geschreven als een getal met decimale tekens en zonder apostroffen.

3,14

-12,0

248,141539

Tekst

De constante bestaat uit tekst, omsloten door apostroffen.

‘Muur zonder stijl’

'Binnenzijde'

'Onbepaald'

Variabelen

Vectorworks Variabelen staan voor gegevens van objecten; Ze kunnen gecombineerd worden met constanten, functieresultaten en andere variabelen door het gebruik van operatoren. De variabele is van hetzelfde type als de gegevensbron.

Variabele

Omschrijving

Voorbeelden

Parameters van in een plug-in object

‘ObjectName’.’ParameterName’

Als de parameter een keuzelijst is, geeft de variabele de gelokaliseerde waarde. Om in de plaats daarvan de universele waarde te gebruiken, gebruik de OBJECTDATA functie:

OBJECTDATA('Universal Value', 'Object PIO Name', 'Field Name')

'Door'.'Config'

'Column2'.'Column ID'

'Pilaster2'.'Struct Type'

OBJECTDATA('Universal Value', 'Column2', 'Struct Type')

Vectorworks naam

OBJECTDATA('General Name')

OBJECTDATA('General Name')

Gegevens uit een recordveld

'RecordName'.'FieldName'

'MyRecord'.'Price'

'Plant Record'.'Latin Name'

Gegevens uit stijlen

Style.'FieldName'

Ondersteunde gegevensvelden

Naam (de naam van de stijl)

Markering

Functie

Omschrijving

Buiten (Booleaans)

Dragend (Booleaans)

Brandweerstand

Ontvlambare Constructie (Booleaans)

Compartimentering (Booleaans)

U-Waarde

Akoestische classificatie

Kostenindex systeem

Kostenindex code

Model

Fabrikant

Stijl.'Function'

Stijl.'Name'

Stijl.'Fire Rating'

Gegevensvelden van componenten in muur-, plaat- of dakstijlen

Gebruik de geschikte rekenbladfunctie, afhankelijk van het gewenste veld:

COMPONENTNAME(ComponentIndex)

OBJECTDATA('Component', 'Function', ComponentIndex)

OBJECTDATA('Component', 'Class', ComponentIndex)

COMPONENTTHICKNESS(ComponentIndex)

COMPONENTLAMBDA(ComponentIndex)

COMPONENTUVALUE(ComponentIndex)

Om de index automatisch toe te schrijven tijdens de export, vervang de parameter ComponentIndex met T=INDEX. De ExportOpties preset moet worden omgezet of gekoppeld aan het object en een van de volgende eigenschapsvelden moet AAN staan: Exporteer volgens Componenten of Exporteer Afzonderlijke gevallen.

COMPONENTNAME(1)

OBJECTDATA('Component', 'Class', 1)

OBJECTDATA('Component', 'Function', T=INDEX)

COMPONENTLAMBDA(T=INDEX)

Gegevensvelden uit materialen

Gebruik de Rekenkundige functies voor materialen

De naam van een klasse

Class()

Class()

De naam van een laag

Layer()

Layer()

De naam van een bouwlaag

Story()

Story()

Operatoren

Operatoren voeren de wiskundige of logische operanden uit met gegevens, zoals sommen of vergelijkingen.

Operator

Unaire plus, Binaire plus, Optellen, Samenvoegen

Unaire negatie, Binaire negatie, Aftrekken

Multiplicatie

Divisie

DEEL

Gehele deling

REST

Deling met rest

Logische EQUALS

NIET

Logische NOT

OF

Logische OR

EN

Logische AND

Logische NOT EQUAL

Groter dan

Minder dan

Groter dan of gelijk aan

Minder dan of gelijk aan

Voorbeelden van gegevensomzetting

Omzettingsformules creëren of bewerken

Het Gegevensbeheer gebruiken