Design SuiteInformatie over ODBC-drivers

Bij het opzetten van een databaseprogramma voor ODBC zijn de bijbehorende stuurprogramma’s mogelijk niet geïnstalleerd. De lijst hieronder beschrijft de beschikbare drivers voor elk platform, waar je ze kan verkrijgen en eventuele problemen.

SQLite databasebestanden vereisen geen ODBC manager.

Windows

Op Windows is de ODBC manager geïntegreerd in het besturingssysteem (OS).

Naam driver

Driver

Driver verbinding

Records in Vectorworks bijwerken door gegevens van de database in te lezen

Database bijwerken met gegevens van records in Vectorworks

Nieuwe rijen toevoegen aan de tabel door objecten te koppelen

Microsoft Access

Geïntegreerd in het OS

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Microsoft Excel

Geïntegreerd in het OS

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Microsoft SQL Server

Als niet geïntegreerd in het OS, vraag distributeur

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Microsoft Text Driver

Geïntegreerd in het OS

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

MySQL

Beschikbaar op:

mysql.com

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

FileMaker Pro

Beschikbaar op:

claris.com

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Mac

Op Mac is er geen geïntegreerde ODBC manager. Gebruik eventueel:

ODBC Manager

iODBC Manager

Naam driver

Driver

Driver verbinding

Records in Vectorworks bijwerken door gegevens van de database in te lezen

Database bijwerken met gegevens van records in Vectorworks

Nieuwe rijen toevoegen aan de tabel door objecten te koppelen

Actual SQL

Beschikbaar op:

actualtech.com

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Probleem: beperking lengte data bij het schrijven naar de database

Ondersteund, werkt

Probleem: beperking lengte data bij het schrijven naar de database

Actual Access

Beschikbaar op:

actualtech.com

Ondersteund, werkt

Niet ondersteund

Niet ondersteund

Niet ondersteund

MySQL

Beschikbaar op:

mysql.com

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

FileMaker Pro *

Beschikbaar op:

claris.com

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

Ondersteund, werkt

* Vanaf versie 12 wordt FileMaker Pro geleverd met de driver die nodig is om jouw database als een gegevensbron te delen. Om uw FileMaker-databasebestand lokaal te gebruiken, moet je FileMaker opstarten en het databasebestand openen en delen. Om uw FileMaker-databasebestand als een gegevensbron via een netwerk te delen, gebruik je FileMaker Server Advanced. Vanaf versie 13 van FileMaker Pro wordt de ODBC-driver meegeleverd met de serverversie van het product. Zie claris.com voor meer informatie.

Een database opzetten