Hoek tussen twee referentielijnen

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Sneltoets

Tussen twee referentielijnen

Hoekbemating

Standaard: Aanduidingen

Architectuur, Landschap, Spotlight:
Basisgereedschappen en Aanduidingen

. (punt)

Om de hoek tussen twee referentielijnen te bematen:

Activeer het gereedschap en de methode. Selecteer vervolgens een Maatlijnstandaard.

Klik om het begin van de eerste referentielijn te bepalen.

De referentielijn wordt voorvertoond op het scherm.

Klik nogmaals om het einde van de eerste referentielijn te bepalen.

Een tweede referentielijn wordt voorvertoond op het scherm.

Klik een derde keer om het einde van de tweede referentielijn te bepalen.

De cirkel/boogvormige contour van een hoekbemating verschijnt op het scherm.

Je kan deze naar gelijk welke kant van de lijnen bewegen. Hierdoor ontstaat een inwendige of uitwendige hoekbemating.

Wanneer de gewenste hoekmaat wordt voorvertoond, klik je opnieuw om de hoekbemating te plaatsen.

Hoekbemating

Maatlijnen bewerken