Primaire/secundaire maatgetallen

Schakel de weergave van secundaire maatgetallen in voor de maatlijnstandaard om elke bemating in twee eenheden weer te geven, bijvoorbeeld in inches en millimeter. Deze waarden hebben aparte instellingen voor eenheden en aparte kenmerken. Primaire en secundaire maatgetallen kunnen naast elkaar of gestapeld worden weergegeven.

Bepaal de te gebruikte eenheden voor de primaire en secundaire maatgetallen via Bestand > Instellingen Document > Eenheden. De primaire maatgetallen gebruiken de Eenheden opgegeven in de categorie Maatgetallen van het dialoogvenster ‘Eenheden’. In de categorie Secundaire maatgetallen kan je de eenheid, het eenheidsteken, de afrondingsstijl en de nauwkeurigheid voor de secundaire maatgetallen regelen.

Zodra je een maatlijn met zowel primaire als secundaire maatgetallen in de tekening hebt geplaatst, kan je de kenmerken voor de primaire als secundaire maatgetallen afzonderlijk aanpassen in het Infopalet. De parameter Weergave maatgetal(len) en de velden onder Primair/Secundair zijn enkel beschikbaar voor dubbele maatlijnstandaarden.

Maatlijnen bewerken

Eenheden