Design SuitePlaten bewerken met 2D-bewerkingsobjecten

Een 2D-vorm toevoegen aan de plaat

Selecteer voor een toevoeging of deze van toepassing is op de hele plaat of enkel op bepaalde componenten van de plaat.

Om een 2D-vorm toe te voegen aan de plaat:

Creëer een gesloten 2D-vorm die de bijkomende oppervlakte moet voorstellen. Dit object moet de plaat overlappen.

Selecteer zowel de plaat als het toe te voegen object.

Selecteer Bewerk > Vlakken samenvoegen.

Als de plaat is opgebouwd uit componenten, wordt het dialoogvenster ‘Vlakken samenvoegen met plaat’ geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Toepassen op alle componenten

Selecteer deze optie om de vorm toe te voegen aan de hele plaat en op alle componenten te laten aansluiten.

Toepassen op geselecteerde componenten

Vink de componenten aan waarop je de vorm wilt laten aansluiten.

De plaat bijsnijden met een 2D-vorm

Bepaal of het bijsnijden of aftrekken van toepassing is op de hele plaat of enkel op bepaalde componenten van de plaat.

Om een plaat bij te snijden:

Creëer een gesloten 2D-vorm die de uit te snijden oppervlakte moet voorstellen. Dit object moet de plaat overlappen.

Selecteer zowel de plaat als het uit te snijden object.

Selecteer Bewerk > Vlak uitsnijden.

Als de plaat is opgebouwd uit componenten, wordt het dialoogvenster ‘Vlak uitsnijden van plaat’ geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Toepassen op alle componenten

Selecteer deze optie om de vorm uit de hele plaat (alle componenten) te snijden.

Toepassen op geselecteerde componenten

Vink de componenten aan die mogen worden weggesneden door de vorm.

Het bewerkingsobject aanpassen

Platen bewerken met 3D-bewerkingsobjecten