Design SuitePlaten vervormen

Gereedschappenset

Vervorm object

Basisgereedschappen

Door een automatisch gekoppelde plaat te vervormen, krijgen de randen de status Manueel en worden ze losgekoppeld van de omsluitende muren. Dit voorkomt dat de muren mee bewegen wanneer je de plaat vervormd.

Om de volledige plaat te vervormen:

Selecteer de Plaat die je wilt vervormen.

Klik op de knop van de grijpfunctie.

Of: dubbelklik op de plaat om het dialoogvenster 'Bewerk plaat' te openen. Selecteer vervolgens de optie 'Vervorm object' om het gereedschap Vervorm object te activeren. OF: Klik met de rechtermuisknop op de plaat en selecteer het commando Bewerk omtrek in het contextmenu. Vervorm de omtrek met het gereedschap Vervorm object en wijzig de afmetingen met het gereedschap Selectie.

De component met het nulpunt is geselecteerd om te worden vervormd. De aanpassingen worden toegepast op de hele plaat. Manipuleer zoals beschreven in Objecten vervormen.

Klik op Verlaat omtrek om terug te keren naar de tekening.

Platen bewerken