Design SuiteInstellingen voor geolokalisatie

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Geolokalisatie

Vectorworks Architectuur en Landschap: GIS

Spotlight: Event

Om de instellingen voor geolokalisatie in te stellen:

Activeer het gereedschap.

Klik op de knop Instellingen om het dialoogvenster ‘Instellingen geolokalisatie’ te openen en de standaardinstellingen voor het gereedschap aan te passen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Instellingen achtergrondafbeelding

Hiermee bepaal je de resolutie van de kaart- en satellietafbeeldingen; selecteer de optie Automatisch om een afbeelding te downloaden op basis van de grootte en het zoomniveau van de tekenzone (dit bepaalt hoeveel pixels er worden weergegeven op het scherm). De kaartafbeelding is gebaseerd op het aantal horizontale pixels. (Het instellen van een weergave met een zeer hoge resolutie heeft geen invloed op het aantal opgevraagde pixels. Dit zou de servers kunnen overbelasten en problemen kunnen veroorzaken bij het downloaden.)

Selecteer de optie Op maat om het aantal horizontale pixels voor de afbeelding op te geven (het aantal verticale pixels wordt automatisch berekend op basis van de breedte/hoogte verhouding).

Opgelet: een te hoog ingestelde resolutie Op maat kan de prestaties negatief beïnvloeden aangezien de afbeelding de volledige achtergrond van de tekening in beslag neemt. De kwaliteit van de kaart kan hieronder lijden of het downloaden kan mislukken, vooral bij de instelling van een hoge resolutie over een kleine oppervlakte.

Zoek service

Dit is de service die gebruikt wordt voor de methode Zoek. Je vindt hier de URL van de huidige server en de naam van de service. Klik op de knop Selecteer service om een andere service te kiezen.

Service kaart

Dit is de service die gebruikt wordt voor de methode Kaart. Je vindt hier de URL van de huidige server en de naam van de service. Klik op de knop Selecteer service om een andere service te kiezen.

Service satelliet

Dit is de service die gebruikt wordt in de methode Satelliet. Je vindt hier de URL van de huidige server en de naam van de service. Klik op de knop Selecteer service om een andere service te kiezen.

Stel de resolutie voor de achtergrondafbeelding in en kies dan een service voor de zoek-, kaart- en satellietmethode via de knop Selecteer service.

Het dialoogvenster ‘Selecteer service’ wordt geopend. Afhankelijk van de gekozen service kan het nodig zijn om in te loggen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Inhoud downloaden van

ArcGIS portaal

Selecteer uit de keuzelijst een portaal dat materiaal bevat gecreëerd met een ArcGIS-product; in de lijst zijn standaard een aantal geselecteerde portalen beschikbaar.

Onder het veld Portaal kan je een servicecategorie selecteren: basemap, portaalinhoud of ArcGIS Living Atlas of ArcGIS Online. In de portaalinhoud vind je jouw eigen content, favorieten of content van jouw bedrijf als je bent ingelogd.

Bepaal welke items in de keuzelijst Portaal verschijnen door onderaan de lijst de optie ‘Beheer service of portaallijst’ te selecteren. Het dialoogvenster ‘Beheer service of portaallijst’ bevat verschillende knoppen om de lijst met portalen aan te passen. Hier zie je de lijst van beschikbare services en portalen, hun namen, URL en type service. Klik op de knop Voeg URL toe om een URL in te geven en deze aan de lijst toe te voegen. Gebruik de knoppen Bewerk URL en Verwijder om een geselecteerde URL te bewerken of verwijderen. Je kan de volgorde van de URL’s wijzigen door ze te verslepen in de kolom ‘#’ van het dialoogvenster ‘Beheer service of portaallijst’.

Als het geselecteerde portaal vereist dat je inlogt, klik je op de knop Log in. De inlogprocedure kan variëren naargelang het portaal of de service waarvoor je inlogt.

Webservice

Maak een keuze uit een lijst met beschikbare webservices, zoals bedrijfsservers of externe servers die materiaal of kaartservices bevatten. De naam van de service en het type service wordt weergegeven.

Net als bij het ArcGIS-portaal kan je bepalen welke items in de keuzelijst verschijnen door de optie ‘Beheer service of portaallijst’ te selecteren.

Zoek

Geef een zoekterm in om de services in de lijst te filteren.

Selecteer een webservice

Hier vind je de services beschikbaar in het portaal of de service die je selecteerde.

Serviceparameters

Dit zijn de parameters van de geselecteerde service. Klik op een parameter om een dialoogvenster te openen met meer details.

Nadat de afbeeldingsopties en de services zijn ingesteld, klik je op OK. Het gereedschap Geolokalisatie gebruikt de opgegeven instellingen en geselecteerde services overeenkomstig de methodes die je activeert.

De tekening geolokaliseren

Een feature service gebruiken