Manuele schetsen importeren

Locatie

Importeer afbeelding

Bestand > Importeer

Heb je een manuele schets gemaakt? Ga dan een stap verder door deze in Vectorworks te importeren en vervolgens over te tekenen. Dit is een handige techniek die manueel schetsen en CAD dichter bij elkaar brengt. Om het beste resultaat te krijgen, teken je de schetsen best op schaal en scan je ze in op een hoge resolutie (300 dpi of hoger).

Om manuele schetsen te importeren zodat je ze nadien kunt overtekenen:

Bewaar het ingescande bestand in een van de bestandsformaten die door Vectorworks ondersteund worden.

Bepaal de schaal van de originele schets.

Open het Vectorworksbestand waarin je de schets wilt importeren.

Selecteer of creëer een ontwerplaag om de schets op te plaatsen. Kies dezelfde schaal als voor de schets Zie Lagen creëren en Eigenschappen van ontwerplagen bewerken.

Selecteer het commando om de schets te importeren.

Kies eventueel een andere, meer praktische schaal om verder aan uw tekening te werken.

Verplaats of roteer de schets indien nodig. Het is ook aangeraden om de schets zo recht mogelijk in te scannen; dit geeft de beste resultaten. Eenmaal deze de gewenste oriëntatie heeft, kan je de afbeelding vergrendelen als je dat wilt.

Het manueel vervormen of verschalen van de afbeelding geeft een vertekend beeld van de werkelijke schaal.

Op de afbeelding zie je een ingescande schets op basis waarvan bepaalde hulplijnen zijn getekend. Gebruik hiervoor de klasse Hulplijnen. Schakel deze klasse uit door middel van het commando Bewerk > Hulplijnen > Verberg hulplijnen alvorens te printen. Zie Hulplijnen.

Importeer afbeelding