Geavanceerd Marionette script

Geavanceerde Marionette ontwikkelaars kunnen knopen op maat creëren om in hun eigen werk te gebruiken of om aan anderen door te geven. Raadpleeg de ontwikkelaar wiki startpagina: developer.vectorworks.net voor meer informatie over het creëren van Marionette-knopen.

Geavanceerde ontwikkelaars kunnen gebruik maken van verschillende Python bibliotheken. Tijdens de ontwikkeling, kan je de verschillende Python bibliotheek pakketten testen om zeker te zijn dat je de beste gebruikt voor jouw script. Beschikbare pakketten staan opgelijst op de Developer wiki (voor snelle toegang, selecteer de Python bibliotheek opslagplaats vanuit de Inhoud sectie van de Marionette instellingen); verder kan je ook specifieke pakketten aanvragen die Vectorworks hier kan uploaden.

In jouw Marionette-knopen kan je abonneren op de Python bibliotheek pakketten die op de Vectorworks developer pagina staan. Het juiste pakket voor het platform en de versie die je opgaf wordt automatisch gedownload bij de uitvoering van jouw script door jouw script gebruikers.

Abonnement Python bibliotheek

Om een Python bibliotheek pakket abonnement op te nemen in jouw Marionette-knoop op maat, de volgende Marionette-knoop constructor syntax specificeert de versie en pakket afhankelijkheden voor de knoop:

this.CustomNode("CustomNodeName", "OptionalLocalizedName", "OptionalNodeVersionNumber", [('Geopy', '2.2.0'), ('scipy', '1.7.3')])

De sectie tussen haakjes in de voorbeeld syntax toont hoe je twee verschillende Python pakketten kunt specificeren waar de knoop afhankelijk van is, samen met een optioneel versienummer voor elk.

Als de Python bibliotheek die je nodig heeft niet op de Vectorworks server staat, gebruik dan de Developer wiki pagina (hierboven beschreven) om via email het vereiste pakket aan te vragen aan Vectorworks. Het Marionette team maakt het pakket beschikbaar vanuit de server. Omdat de Python afhankelijkheden altijd aanwezig zijn en geïnstalleerd worden op aanvraag, kan je erop vertrouwen dat jouw knoop op maat goed zal werken over verschillende uitgaven.

Installatie Python bibliotheek

Tijdens het uitvoeren van het script, als het geabonneerde Python pakket al geïnstalleerd is, wordt het script uitgevoerd.

Als het Python bibliotheek pakket nog niet geïnstalleerd is, krijgt de gebruiker van het script de kans om het pakket automatisch van de Vectorworks servers te installeren.

Om vereiste Python bibliotheek bestanden te installeren:

Als Marionette ontdekt dat een bibliotheek bestand geïnstalleerd moet worden van de Vectorworks servers, dan wordt het dialoogvenster Installeer Python pakketten geopend.

De vereiste pakketten worden opgelijst, samen met hun details. Klik op Ja om de pakketten te installeren in een aparte PythonExternals map in de gebruikersmap; als de map niet bestaat, wordt deze automatisch aangemaakt.

Wanneer de installatie voltooid is, wordt het dialoogvenster Installatiedetails geopend. Klik opDetails om een tekstbestand met de installatie-resultaten weer te geven; het toont welke pakketten geïnstalleerd zijn, waar ze geïnstalleerd zijn, en of de installatie succesvol was.

Eens de vereiste Python bibliotheek pakketten met succes geïnstalleer zijn, wordt het script uitgevoerd.

Python bibliotheken handmatig installeren

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Instellingen

Marionette

Basisgereedschappen

Tijdens development, kan je de verschillende Python bibliotheken testen om zeker te bent dat je de beste gebruikt voor de knoop op maat die je schrijft.

Om een Python bibliotheek te installeren:

Activeer het gereedschap en de methode.

Het dialoogvenster Marionette instellingen wordt geopend.

Selecteer de Python bibliotheek opslagplaats van de Inhoud sectie om te zien welke Python bibliotheken beschikbaar zijn op de Vectorworks server.

Klik Installeer Python bibliotheek

Het dialoogvenster Python bibliotheek locatie wordt geopend.

Geef de URL op van het Python bibliotheekbestand om het bibliotheekbestand te installeren.

Test het script, als het bibliotheekbestand nuttig is voor je en je hebt het nodig voor jouw Marionette development op maat kan je van de Developer wiki site een email sturen om aan te vragen of het aan de Vectorworks server toegevoegd kan worden.

Om te zien welke bibliotheekbestanden en pakketten je geïnstalleerd heeft, raadpleeg het InstallOutput.txt bestand in de Python Externals map in jouw gebruikersmap.

Marionette scripts debuggen

Marionette