Marionette-objecten bewerken

Marionette objecten (oftewel object knopen) kunnen bewerkt worden wijzigen met het infopalet.

Marionette-objecten bewerken:

Selecteer het Marionette-object dat je wilt aanpassen.

Selecteer in het menu Bewerk > Bewerk Marionette object.

Het dialoogvenster ‘Bewerk Marionette object’ wordt geopend.

Selecteer of je de controlegeometrie of het script wilt bewerken en geef eventueel het toekomstige gedrag op wanneer je dubbelklikt op een Marionette object.

Of: klik rechts op het object en selecteer in het contextmenu Bewerk controlegeometrie of Bewerk script.

Pas het object aan zoals beschreven in Controlegeometrie toevoegen of Netwerken bewerken.

Marionette objecteigenschappen

De parameters op maat van het object, die ingesteld worden per invoeging, kunnen rechtstreeks vanuit het infopalet bewerkt worden; de parameters die ingesteld worden volgens stijl worden weergegeven ter informatie maar kunnen niet bewerkt worden. U krijgt ook toegang tot de stijl en het script van het Marionette object.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Parameter

Omschrijving

Stijl

Vervang, verwijder of bewerk de huidige stijl, of creëer een nieuwe Marionette objectstijl voor dit object; zie Objectstijlen wijzigen vanuit het Infopalet of Standaard objectstijlen zonder catalogusopties.

Door een objectstijl te wijzigen zullen alle objecten in het bestand die deze stijl gebruiken, aangepast worden.

Verberg parameters volgens stijl

Vink deze optie aan om alle parameters die bepaald worden door stijl en catalogus; deze kunnen niet bewerkt worden vanuit het Infopalet.

Wrapper

Hier zie je de naam van de wrapperknoop van het object.

Bijwerken

Voor objecten die afhankelijk zijn van andere waarden in het bestand, zoals rekenbladen of lijstgegevens, werkt dit een ojbect bij met gewijzigde onderliggende gegevens.

Bewerk script

Voor objecten zonder stijl wordt het Marionette script geopend om te bewerken; Marionette objecten met stijl kunnen enkel vanuit het dialoogvenster Parametrische Objectstijl bewerkt worden.