Design SuiteStap 3: Een bovenplaat toevoegen

De locatie en grootte van de bovenplaat voor de kast worden berekend op basis van het corpus.

Om een bovenplaat aan de kast toe te voegen:

Selecteer een van de duplicaten van de wrapperknoop Rechthoekig prisma corpus en geef hieraan de Naam “Rechthoekig prisma bovenplaat” in het Infopalet.

Voeg de volgende knopen in om het afgebeelde netwerk te reproduceren.

Een Get XYZ-knoop: de X- en Y-coördinaten van de bovenplaat zijn gebaseerd op die van het corpus. De coördinaten worden bewerkt door twee Substract-knopen om een oversteek te creëren. De onderzijde van de bovenplaat van de kast heeft dezelfde Z-waarde als de bovenzijde van het corpus. Bijgevolg hoeft de draad vanuit de Corpus hoogte-knoop niet door de Get XYZ-knoop te passeren, en mag deze rechtstreeks met de Z-poort van de nieuwe Point 3D-knoop verbonden worden.

Een Dimension-knoop: deze knoop bepaalt de oversteek. Geef deze knoop de naam “Oversteek”. Omdat we eenzelfde oversteek willen aan alle zijden, is er slechts één Oversteek-knoop nodig om te verbinden met de twee Sub-knopen; de waarde van de knoop zullen we later definiëren.

Twee toevoegingen-knopen: deze knopen trekken de waarden van de Oversteek-knoop af van de X- en Y-waarden. op deze manier wordt het profiel van de bovenplaat bepaald.

Point 3D-knoop: de X-, Y- en Z-coördinaten van de bovenplaats worden berekend op basis van die van het corpus; als de afmetingen van het corpus veranderen, wordt de bovenplaat automatisch aangepast.

Verbind de draden met de wrapper Rechthoekig prisma bovenplaat zoals op de afbeelding.

Om de bovenplaat van de kast breder en dieper dan het corpus te maken, vermenigvuldig je de oversteek met twee.

Voeg een Integer-knoop toe en ken hieraan waarde 2 toe.

Voeg een Multiply-knoop toe om de vermenigvuldiging uit te voeren.

Verbind de draden.

Voeg de vermenigvuldiger toe aan de Breedte en Diepte van de bovenplaat van de kast door twee Add-knopen in te voegen. Om de hoogte van de bovenplaat te regelen, voeg je een Dimension-knoop met de naam “Bovenplaat dikte” aan de Hoogte-poort van de bovenplaat toe. Verbind de draden.

Geef een waarde op van 4 cm voor de Oversteek en 2,5 cm voor de Bovenplaat dikte.

Selecteer een knoop en klik op Uitvoeren in het Infopalet.

Een rechthoekig prisma wordt ingevoegd op het toegekende nulpunt en met de opgegeven afmetingen. Dit prisma stelt de bovenplaat bovenop het corpus van de kast voor.

U kunt het resultaat van de tutorial tot en met stap vier downloaden (heb je een verbinding met internet nodig): Open het bestand in Vectorworks om het Marionette netwerk te bekijken. Marionette 3

Stap 4: Het corpus uithollen