Rotatie op maat voor 3D-objecten

Locatie

Roteer 3D

Bewerk > Roteer

De nauwkeurigheid van de rotatiehoek (graden, minuten en/of seconden) wordt bepaald via het commando Eenheden.

Om zelf een rotatiehoek op te geven voor een 3D-object:

Selecteer een of meer 3D-objecten die je wilt roteren.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Roteer 3D’ wordt geopend. Stel de parameters voor de rotatie in.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Hoek

Vul de gewenste rotatiehoek in.

Rotatiepunt

Bepaal rond welk punt je het object wilt

Middelpunt werkvlak

Middelpunt object

Volgende muisklik

Rotatieas

Selecteer als rotatieas de X-, Y- of Z-as van het Actieve ontwerplaagvlak, of de X’-, Y’- of Z’-as van het Werkvlak.

Objecten roteren