Objecten dupliceren

Sneltoets

Dupliceer

Bewerk

Ctrl+D (Windows)

Cmd+D (Mac)

Met het commando Dupliceer maak je een duplicaat van een object of van een groep objecten; dit duplicaat verschijnt onmiddellijk in de tekening. Afhankelijk van de opgegeven Vectorworksvoorkeur wordt het gedupliceerde object op een afstand t.o.v. het origineel ingevoegd of er exact bovenop geplaatst.

Om eender welk object te dupliceren:

Selecteer het object dat je wilt dupliceren.

Selecteer het commando.

Vectorworks plaatst een duplicaat van het geselecteerde object in de tekening, zoals gespecificeerd in het dialoogvenster ‘Voorkeuren Vectorworks’.

Wanneer je een verplaatste object dupliceert, zal dezelfde verplaatsing op het duplicaat worden toegepast.

Serie duplicaten

Objecten dupliceren langs een pad