Objecten verplaatsen in de 3D-ruimte

Sneltoets

Verplaats 3D

Bewerk > Verplaats

Ctrl +Alt+M (Windows)

Cmd+Option+M (Mac)

Om een object te verplaatsen in de 3D-ruimte met een commando:

Selecteer de objecten die je wilt verplaatsen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Verplaats 3D’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Ontwerplaagvlak

Selecteert het X, Y, Z (ontwerplaagvlak) coördinatenstelsel

X-afstand, Y-afstand, Z-afstand

Voor ontwerplaagvlak coördinaten, bepaal de afstand om het object te verplaatsen

Werkvlak

Selecteer deze instelling om de verplaatsing volgens de X’-, Y’- en Z’-as te laten gebeuren.

X’-afstand, Y’-afstand, Z’-afstand

Geef per coördinaat op over welke afstand je het object wilt verplaatsen.

Het object wordt verplaatst in de 3D-ruimte volgens de opgegeven criteria.

Objecten verplaatsen