Moving objects in the screen plane

Sneltoets

Verplaats

Bewerk > Verplaats

Ctrl + M (Windows)

Cmd + M (Mac)

Voor meer informatie over het verplaatsen van symbolen in muren (Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist); zie Symbolen in muren verplaatsen met het commando Verplaats.

Om een object te verplaatsen op het schermvlak met een commando:

Selecteer het object dat je wilt verplaatsen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Verplaats’ wordt geopend. Verplaats het object volgens het Cartesiaans of polair stelsel.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Cartesiaans

Selecteer deze instelling om de selectie volgens het Cartesiaans coördinatenstelsel te verplaatsen en geef de X- en Y-afstand op.

Polair

Selecteer deze instelling om de selectie volgens het Polair coördinatenstelsel te verplaatsen. Punten worden verplaatst op een Afstand van het nulpunt, onder een gegeven Hoek.

Het object wordt verplaatst.

Objecten verplaatsen