Voeg controlepunt toe

Sneltoets

Voeg controlepunt toe

Vervorm object

Basisgereedschappen

- (koppelteken)

Selecteer deze methode om een controlepunt aan de polygoon/polylijn toe te voegen. Daarbij zijn de volgende opties beschikbaar: Hoek, Bézier, Kubisch, Boog d.m.v. Straal of Boog.

Om een 2D-polylijn of -polygoon te vervormen door een controlepunt toe te voegen:

Selecteer de polylijn of polygoon die je wilt vervormen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Kies vervolgens het gewenste type in de Methodebalk.

Plaats de cursor op een bestaand controlepunt in de buurt waarvan je een nieuw controlepunt wilt toevoegen. De cursor verandert in een pijl met een blauw blokje aan weerszijden om aan te geven dat je kan klikken om het nieuwe controlepunt toe te voegen.

Klik je op een controlepunt in het midden van een zijde, dan verschijnt het nieuwe controlepunt exact op deze locatie.

Beweeg de cursor naar de plaats waar je het nieuwe controlepunt wilt vastleggen.

Klik om de nieuwe locatie te bevestigen.

Objecten vervormen

Controlepunten van objecten aanpassen