Type controlepunt

Sneltoets

Type controlepunt

Vervorm object

Basisgereedschappen

- (koppelteken)

Selecteer deze methode om een bestaand controlepunt om te zetten naar een ander type. Hierbij zijn de volgende opties beschikbaar: Hoek, Bézier, Kubisch, Boog d.m.v. straal of Boog.

Om een 2D-polylijn of -polygoon te vervormen d.m.v. de type controlepunten:

Selecteer de polylijn of polygoon die je wilt vervormen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Kies vervolgens het nieuwe type controlepunt in de Methodebalk.

Deze manier van vervormen werkt niet voor controlepunten die in het midden van een rand liggen. Je kan enkel hoekpunten selecteren.

Klik op het controlepunt dat je wilt wijzigen.

Objecten vervormen

Controlepunten op een polylijn omzetten van Boog naar Boog d.m.v. straal

Controlepunten van objecten aanpassen