Combineer tot vlak

Locatie

Combineer tot vlak

Bewerk

Met het commando Combineer tot vlak creëer je een nieuw object waarvan de vorm bepaald wordt door het gemeenschappelijke deel van meerdere overlappende objecten. Elke combinatie van objecten is mogelijk, zolang ze elkaar snijden en een gesloten polygoon of polylijn vormen. Afhankelijk van de geselecteerde typen van objecten en het vlak waar je klikt, kan je verscheide polygonen en polylijnen creëren op basis van dezelfde selectie.

Om vlakken te combineren:

Selecteer de gesloten objecten die je wilt combineren tot een nieuwe polygoon of polylijn.

Selecteer het commando.

De cursor verandert in een emmertje.

Klik met het emmertje op het gecombineerde vlak waarvan je een object wilt afleiden.

Het resultaat is één polygoon of polylijn met de huidige kenmerken uit het Kenmerkenpalet.

Vlakken van 2D-objecten bewerken