Afbeeldingen comprimeren

Locatie

Comprimeer afbeeldingen

Extra

Gebruik de JPEG-compressiemethode om zowel rasterafbeeldingen als hulpbronnen te comprimeren en zo ruimte in je Vectorworksbestand te besparen. Deze methode kan de bestandsgrootte beduidend beperken, maar hou er rekening mee dat dit gepaard kan gaan met kwaliteitsverlies.

Een geselecteerde rasterafbeelding krijgt in het Infopalet de titel “Bitmap”. Mogelijk werd dit bestand reeds gecomprimeerd naar PNG bij het importeren; in dat geval kan je door middel van het commando Comprimeer afbeeldingen het compressieformaat veranderen naar JPEG.

Je kan de JPEG-compressiemethode toepassen op alle rasterafbeeldingen in een bestand of alleen op een aantal geselecteerde rasterafbeeldingen. Maar ook voor afbeeldingen die geïmporteerd zijn als hulpbronnen (en zich in het Hulpbronnenbeheer bievinden) kan je deze methode gebruiken om de maximale compressie te bekomen.

Om rasterafbeeldingen te comprimeren:

Selecteer de rasterafbeeldingen die je wilt comprimeren.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Comprimeer afbeeldingen’ wordt geopend.

Selecteer de optie Pas JPEG-compressie toe op de geselecteerde afbeeldingen of Pas JPEG-compressie toe op alle. Selecteer je de laatste optie, kies daaronder dan voor alle ‘Geplaatste afbeeldingen’ (rasterafbeeldingen), voor alle ‘Afbeeldingen als hulpbronnen’ of voor allebei.

Importeer afbeelding

Geïmporteerde afbeeldingen bijsnijden

Rasterafbeeldingen overtekenen