Vlakken van een draadwerkobject verwijderen

Sneltoets

Selectiekader

Lasso

Polygoon

Selectie

Basisgereedschappen

X

Als een draadwerkobject ongewenste vlakken bevat, kan je met de methodes van het gereedschap Selectie een deel van het draadwerkobject snel selecteren en verwijderen (zie Het Selectiegereedschap). Deze bewerking is vooral handig voor 3D-modellen die zijn gegenereerd op basis van foto's met de functie 3D-model d.m.v. foto's in Vectorworks Cloud Services, omdat het kan het gebeuren dat overbodige objecten in de foto's worden opgenomen in het model. (Raadpleeg de handleiding van Vectorworks Cloud Services over hoe je 3D-modellen kunt genereren uit foto's; hiervoor moet je inloggen bij Vectorworks Cloud Services.)

Als er aan het draadwerkobject een of meer texturen zijn gekoppeld, worden deze texturen behouden.

Om vlakken van draadwerk te verwijderen:

Selecteer een of meer draadwerkobjecten die je wilt bewerken.

Activeer het gereedschap en selecteer een van de selectiemethodes.

Klik-en-sleep met de muis om een zone te selecteren. Alle controlepunten binnen deze zone worden gemarkeerd en geselecteerd voor verwijdering.

Druk op de delete-toets. De geselecteerde controlepunten en de aangrenzende vlakken worden verwijderd.

Draadwerkobjecten bewerken