LandmarkPlantstijlen verwijderen

Wanneer je een plantstijl verwijdert, kan je ervoor kiezen om alle invoegingen van deze plantstijl volledig uit het huidige document te verwijderen, om de invoegingen te vervangen door loci, zodat de plaatsing van de plant wordt bijgehouden; of om deze te vervangen door een andere plantstijl.

Om een plantstijl als hulpbron te verwijderen:

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Verwijder in het contextmenu. OF: Selecteer de hulpbron en druk op de delete-toets.

Als er invoegingen van deze plantstijl aanwezig zijn in het document, wordt het dialoogvenster ‘Plant verwijderen’ geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Plant volledig verwijderen

Selecteer deze optie als je alle invoegingen van de plantstijl in de tekening wilt verwijderen.

Plant verwijderen en vervangen door loci

Selecteer deze optie als je alle invoegingen van de plantstijl in de tekening wilt vervangen door loci.

Plant verwijderen en vervangen door

Selecteer deze optie als je alle invoegingen van de plantsijl in de tekening wilt vervangen door de geselecteerde plantstijl uit de plantenlijst.

Plantenlijst

Selecteer de plantstijl waarmee je de verwijderde plantstijl wilt vervangen. In de linkerkolom van de keuzelijst zie je alle bestanden en mappen die beschikbaar zijn in het actieve document, in andere geopende documenten en in de bibliotheken. Selecteer een bestand om voorvertoningen te zien van de daarin beschikbare plantstijlen en selecteer de gewenste plantstijl.

Steeds mijn keuze uitvoeren

Vink deze optie aan om altijd de gekozen optie uit te voeren. Deze optie is enkel beschikbaar als je de opties Plant volledig verwijderen en Plant verwijderen en vervangen door loci kiest.

De plantstijl wordt verwijderd en elke invoeging ervan in de tekening wordt ofwel verwijderd ofwel vervangen door een locus of door de geselecteerde plantstijl.