LandmarkDe bron van plantgegevens selecteren

Werkomgeving: Pad

Selecteer bron plantgegevens

Design Suite: Studio > Planten

Landschap: Landschap

Contextmenu

Plantnamen, botanische informatie en andere plantgegevens die worden gebruikt voor de planten in de tekening kunnen van één van twee locaties komen, zoals beschreven in Concept: De plantstijl en plantgegevens linken. Het commando Selecteer bron plantgegevens laat u kiezen welke bron u voor de plantgegevens wilt gebruiken wanneer u werkt met planten in Vectorworks Landschap. Bovendien kunt u aangeven of de plantgegevens moeten worden bijgewerkt wanneer u een plantstijl wijzigt.

Om een bron voor de plantgegevens selecteren:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Selecteer bron plantgegevens’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Bron plantgegevens

Selecteer Plantcatalogus of Vectorworks plantdatabase als bron voor de plantgegevens.

Plantcatalogus

Openen

Standaard worden de plantcatalogi lokaal bewaard in de gebruikersmap, de locatie wordt weergegeven.

Als je Vectorworks Plantgegevens als Bron plantgegevens selecteert, kan je een werkgroep maplocatie voor plantgegevens selecteren. Deze selectie beïnvloedt ook de brong van de Plant Catalogus.

Plantcatalogus bijwerken op basis van plantstijlen

Vink deze optie aan als u wilt dat de gelinkte plantcatalogus automatisch wordt bijwerkt wanneer een plantstijl verandert (behalve voor online catalogi, die niet kunnen worden bijgewerkt). Vink deze optie uit indien u niet wilt dat de plantcatalogi automatisch bijgewerkt worden.

Vectorworks plantdatabase

Gebruikersmap

Geef aan waar de plantgegevens uit de database bewaard moeten worden. Standaard worden deze lokaal bewaard in de gebruikersmap

Werkgroep- en projectmappen

Wanneer de plantgegevens toegankelijk moeten zijn voor meerdere computers (bijvoorbeeld in grotere kantoren), kan de database ook geplaatst worden in een werkgroepmap op een centrale computer of server. U kunt ook de optie Andere map selecteren en vervolgens naar de gewenste locatie bladeren.

Plantdatabase bijwerken op basis van plantstijlen

Vink deze optie aan als u wilt dat de gelinkte plantdatabase automatisch wordt bijwerkt wanneer een plantstijl verandert. Vink deze optie uit indien u niet wilt dat de plantdatabase automatisch bijgewerkt wordt.

De door u gekozen bron wordt geraadpleegd telkens u de plantgegevens opent in een van de Landschapsfuncties.

Vectorworks plantgegevens bijwerken

Commando

Werkomgeving: Pad

Plantgegevens bijwerken

Design Suite: Studio > Planten

Landschap: Landschap

De plantcatalogus of plantdatabaserecords kunnen worden bijgewerkt op basis van de gelinkte plantstijlen. Dit gebeurt automatisch (tenzij de optie Plantcatalogus bijwerken op basis van plantstijlen of Plantdatabase bijwerken op basis van plantstijlen in het dialoogvenster 'Selecteer bron plantgegevens’ is uitgevinkt). Het commando Plantgegevens bijwerken dient om de plantrecords manueel bij te werken, wat handig is wanneer de optie uitgevinkt is.

Online plantcatalogi kunnen niet worden bijgewerkt.

Om plantgegevens manueel bij te werken:

Selecteer het commando.

Alle plantstijlen in het actieve document worden vergeleken met de plantnamen in de plantcatalogi of de plantrecords in de plantdatabase. Plantstijlen waarvoor een overeenkomst wordt gevonden, worden bijgewerkt. Of er een overeenkomst is, wordt bepaald op basis van de wetenschappelijke (botanische) naam.

Als er geen overeenkomst is gevonden, wordt het dialoogvenster ‘Plantcatalogus en plantdatabase bijwerken’ geopend met daarin alle plantstijlen zonder overeenkomst.

Duid de plantstijlen aan die u wilt toevoegen, door een vinkje te plaatsen in de kolom Voeg toe. Selecteer in de keuzelijst Voeg toe aan plantcatalogus de plantcatalogus waaraan u de aangevinkt plantstijlen wilt toevoegen.

Plantstijlen bijwerken op basis van plantgegevens

Commando

Werkomgeving: Pad

Vectorworks plantstijlen bijwerken

Design Suite: Studio > Planten

Landschap: Landschap

Alle plantstijlen in het actieve document kunnen automatisch bijgewerkt worden met de informatie aanwezig in de plantcatalogus of plantdatabase.

Om plantstijlen bij te werken:

Selecteer het commando.

Alle plantstijlen in het actieve document worden vergeleken met de plantcatalogi of plantdatabase. Plantstijlen waarvoor een overeenkomst gevonden wordt, worden bijgewerkt. Of er een overeenkomst is, wordt bepaald op basis van de wetenschappelijke (botanische) naam.

Als er voor een plantstijl geen overeenkomst is gevonden, wordt ter informatie het dialoogvenster ‘Vectorworks plantstijlen bijwerken’ geopend met daarin alle plantstijlen die niet werden bijgewerkt.

Concept: De plantstijl en plantgegevens linken

Plantstijlen creëren

Plantcatalogi gebruiken

Vectorworks plantgegevens