LandmarkPlantweergave

Werkomgeving: Pad

Plantweergave

Design Suite: AEC> Planten

Landschap: Landschap

Met het commando Plantweergave kan je een lijn, een polylijn of een polygoon omvormen tot een plantweergave. Je kan dit gebruiken om een alleenstaande plant af te beelden, een plantenlijn of een algemene hoeveelheid planten. Een plantweergave bevat geen specifieke plantinformatie; gebruik het gereedschap Landschapszone als je zones met specifieke plantinhoud wilt creëren (zie Landschapszones creëren).

Om een plantweergave te creëren:

Selecteer een object (lijn, polylijn of polygoon) met het Selectie-gereedschap.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Plantweergave’ verschijnt. De gesuggereerde waarden zijn gebaseerd op de omtrek van het geselecteerde object.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Lengte segment

Geef de maximumlengte van één segment op; hoe langer de segmenten, hoe ruwer de plantweergave zal zijn.

Breedte

Bepaal de maximumbreedte ten opzichte van het originele object; hoe hoger deze waarde, hoe ruwer de plantweergave zal zijn.

Type afronding

Selecteer op welke manier je de controlepunten van de omtreklijn wilt afronden; elke type heeft een verschillend effect op de plantweergave.

Verwijder origineel

Vink deze optie aan om het originele object te verwijderen.

Stel de parameters voor de plantweergave in. De plantweergave wordt gecreëerd. Indien gewenst kan je met behulp van het Kenmerkenpalet kleuren, texturen, afbeeldingen, lijnarceringen, verlopen en andere toepassen op de plantweergave.

Kenmerkenpalet