LandmarkEen plantengroep creëren

Werkomgeving: Pad

Plantengroep

Design Suite: AEC> Planten

Landschap: Landschap

Met het commando Plantengroep kan je de omtrek van een selectie van gesloten objecten of symbolen omzetten naar een plantengroep. Op deze manier stel je bijvoorbeeld een grote hoeveelheid ongedefinieerde planten voor.

Om een plantengroep te creëren:

Selecteer de gesloten objecten of symbolen op basis waarvan de plantengroep moet worden gemaakt. De items moeten elkaar overlappen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Plantengroep’ wordt geopend. Selecteer het type dat je wilt creëren en geef aan of je de originele objecten wilt behouden of te verwijderen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

d.m.v. een omtreklijn

Selecteer deze instelling om een plantengroep te creëren door middel van een omtreklijn.

d.m.v. een wolkvorm

Selecteer deze instelling om een plantengroep te creëren door middel van een wolkvorm.

Minimumstraal/Maximumstraal

Geef de minimum- en maximumstraal op voor de bogen van de wolk.

Golvingsfactor

Geef de golvingsfactor op.

Verwijder origineel

Vink deze optie aan om de originele objecten te verwijderen.

Indien gewenst kan je met behulp van het Kenmerkenpalet kleuren, texturen, afbeeldingen, lijnarceringen, verlopen en andere toepassen op aan de plantengroep. Zie Kenmerkenpalet voor meer informatie over het toekennen van kenmerken.

Je kan een klasse (met de gewenste kenmerken) toekennen aan de plantengroep. De originele planten kunnen verborgen blijven door een plantengroep met egale vulling. Het is echter ook mogelijk om de onderliggende beplanting zichtbaar te maken door de klasse van de plantengroep te verbergen.