LandmarkEen symboolomschrijving voor gebladerte creëren

Gereedschappenset

Gebladerte

Visualisatiepalet

Je kan een symbool op maat voor gebladerte creëren op basis van een afbeelding.

Om een symboolomschrijving voor gebladerte te creëren:

Selecteer het gebladerte-object in de tekening waarvoor je een nieuwe symboolomschrijving wilt creëren.

Klik op de knop Creëer symbool in het Infopalet. Het dialoogvenster ‘Creëer symbool gebladerte’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Parameter

Description

Selecteer afbeelding

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Selecteer symbool’ te openen en de afbeelding voor het symbool te selecteren. Wanneer je klikt op Openen, zal deze afbeelding in het voorvertoningsvenster weergegeven.

Naam symbool

Geef een naam op voor het symbool.

Rotatie afbeelding

Bepaal de rotatie van de afbeelding op het symbooloppervlak.

Breedte / Hoogte symbool

Geef de breedte of hoogte op voor het symbool. Wanneer je de breedte wijzigt, wordt de hoogte automatisch aangepast om de huidige verhouding te behouden.

De instellingen worden toegepast op het geselecteerde gebladerte.

Wil je het symbool ook in andere bestanden gebruiken, dan kan je met het commando Exporteer in het Hulpbronnenbeheer de symboolomschrijving exporteren naar de locatie Standaarden\Gebladerte in je gebruikersmap.

Gebladerte toevoegen

Een 3D-volume met gebladerte bekleden

Hulpbronnen exporteren