LandmarkEen onregelmatige kruin vormen

Omdat bomen zelden perfect symmetrisch zijn, biedt het gereedschap Bestaande boom je de mogelijkheid om een onregelmatige kruin na te bootsen. Dit doe je door in vier richtingen een verschillende afstand op te geven vanaf de rand van de kruin tot aan het middelpunt van de stam.

Als de stam verplaatst werd door middel van de controlepunten, neemt hij zijn oorspronkelijke positie weer in wanneer je een onregelmatige kruin selecteert. Bomen met een onregelmatige kruin laten niet toe dat de stam verplaatst wordt.

Om de kruin een onregelmatige vorm te geven:

Klik in het Infopalet van een geselecteerde bestaande boom op de knop Onregelmatige kruin. Het dialoogvenster ‘Onregelmatige kruin’ wordt geopend. Geef voor vier verschillende richtingen de afstand tot het middelpunt van de stam op.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Afstand tot middelpunt van de stam

Vink deze optie aan om de kruin een onregelmatige vorm te geven.

Noord/Oost/Zuid/West

Bepaal voor elke richting de afstand vanaf de rand van de kruin tot aan het middelpunt van de stam.

De boom krijgt zowel in 2D als in 3D een onregelmatige kruin, die min of meer gebaseerd is op het geselecteerde symbool.

Geef in het veld Hoek noorden van het Infopalet een hoek op om een onregelmatige kruin te roteren. Zo kan je de afmetingen van de kruin naar het noorden, oosten, zuiden en westen nauwkeurig afstemmen op de punten van een kompas.

Bestaande bomen documenteren