Bladinstellingen

Sneltoets

Tekenformaat

Bestand

Ctrl+Alt+P

In het dialoogvenster ‘Bladinstellingen’ bepaal je de printer, het papierformaat, de schaal en de oriëntatie van de tekening.

Om de bladinstellingen te veranderen:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster 'Tekenformaat' wordt geopend.

Klik op de knop Bladinstellingen.

Bepaal in het geopende dialoogvenster de instellingen voor de opgegeven printer.

Door de schaal te wijzigen, wordt de volledige tekening met een bepaald percentage verschaald. Opgelet: voor deze instellingen zijn er enkele verschillen tussen Mac en Windows. Om de Schaal op Mac aan te passen, moet je in het dialoogvenster ‘Pagina-instelling’ de optie ‘Vectorworks’ selecteren in plaats van ‘Paginakenmerken’.

Wanneer je op Mac een andere printer selecteert bij de Bladinstellingen, wijzig je alleen de pagina-instelling. Om de tekening af te drukken met een andere printer, moet je de Systeemvoorkeuren van Mac gebruiken.