Design SuiteMetagegevens uit het projectbestand wissen

Commando

Locatie

Teamwerk metagegevensanalyse

Extra > Hulpmiddelen

In elk projectbestand worden twee soorten metagegevens opgeslagen.

Projecthistoriek (alle handelingen van medewerkers in het projectbestand, waaronder algemene handelingen, datums en commentaren)

Lijst van bijdragen (alle aangepaste objecten en lagen die werden bijgedragen aan het projectbestand, dat vervolgens wordt gebruikt om de werkdocumenten te vernieuwen)

Als er veel handelingen in een projectbestand worden uitgevoerd, kan de hoeveelheid metagegevens de prestaties van teamwerk negatief beïnvloeden: reserveren en vrijgeven zal dan langer duren. Als de hoeveelheid metagegevens te groot wordt, zal er een waarschuwing verschijnen op het moment dat medewerkers wijzigingen aan het projectbestand bijdragen. Om de prestaties te verbeteren, kan de projectbeheerder de metagegevens uit het bestand verwijderen.

Hou rekening met onderstaande punten:

Verouderde werkdocumenten, die niet werden vernieuwd vóór het wissen van de metagegevens, zullen niet langer bruikbaar zijn.

Alle gegevens in het tabblad historiek van het dialoogvenster ‘Teamwerk’ worden gewist.

Deze handeling kan je niet ongedaan maken met het commando Herstel.

Om metagegevens uit het projectbestand te wissen:

Als je beheerder bent van het project, selecteer je het commando.

Als de hoeveelheid metagegevens geen probleem vormt, zal er een melding verschijnen en hoef je verder niets te doen. Is er wel een probleem, dan wordt het dialoogvenster ‘Teamwerk metagegevensanalyse’ geopend.

Zorg ervoor dat alle medewerkers hun werkdocument vernieuwen naar de laatste versie van het projectbestand. Let er ook op dat er geen wijzigingen meer gebeuren aan het projectbestand tot de metagegevens gewist zijn.

Als het projectbestand toch nog wordt gewijzigd, zullen alle medewerkers hun werkdocument opnieuw moeten vernieuwen.

Zodra alle documenten zijn vernieuwd, klik je op Wis metagegevens. Klik vervolgens op Wis om je handeling te bevestigen.

Na het wissen van de metagegevens kunnen medewerkers met recent vernieuwde bestanden opnieuw aan de slag. Niet-vernieuwde werkdocument zijn niet langer bruikbaar. Wanneer een medewerker een niet-vernieuwd werkdocument tracht te openen, bewaren en bijdragen of vernieuwen, zal er een waarschuwing verschijnen. De medewerker zal dan een nieuw werkdocument van het projectbestand moeten creëren.

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.