Design SuiteOptimale werkmethoden voor teamwerk

Iedereen die aan een gedeeld project werkt moet dezelfde versie van Vectorworks gebruiken.

Je moet Vectorworks 2021 (Service Pack 4) of later draaien om het project te delen met Vectorworks Cloud Services.

Vectorworks biedt geen ondersteuning voor het delen van projecten met een virtuele machine.

Zorg ervoor bij het maken van het projectbestand dat je volledige lees-, schrijf-, verwijder- en hernoemrechten hebt voor de projectmap, submappen en het projectbestand.

Als je het project deelt in een netwerkmap, gebruik dan geen combinatie van SMB en AFP protocollen - gebruik het ene of het andere. Het is ook beter om het verbindingsprotocol aan de zijde van de server te versterken.

Gebruik bij het delen van de projectmap in Vectorworks Cloud Services de toestemming "Synchroniseren en bewerken".

Eens gebruikers werkbestanden gecreëerd hebben van het projectbestand, mag je het projectbestand en de map waarin het zich bevindt niet meer hernoemen of het verplaatsen naar een andere map. Maak nooit kopies van een projectbestand.

Sla je werkbestand op je lokale harde schijf op, niet op een cloudopslag of een netwerk.

Wanneer je een werkmap opent die verbonden is met een gedeelde projectmap in de cloud, moet je beschikken over een actieve internetverbinding en de desktop client voor de bestandsuitwisselingsservice moet actief zijn.

Wanneer je zo’n werkdocument creëert, is het aan te raden hierin blijven werken totdat het project voltooid is. Je kan meerdere werkbestanden creëren voor elk projectbestand (met verschillende namen); maar een specifieke laag of een specifiek object kan slechts in één werkdocument tegelijk gereserveerd worden.

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.