Hulpbronnenmappen creëren

Gebruik hulpbronnenmappen om de hulpbronnen in een bestand te ordenen. Elke map is voorbehouden voor een specifiek type hulpbron. Je kan verlopen bijvoorbeeld enkel naar een map voor verlopen kopiëren. Het is ook mogelijk om meerdere mappen voor hetzelfde type hulpbron te creëren. Wanneer je door middel van de filter kiest om een bepaald type hulpbron weer te geven, worden enkel de mappen voor dat type getoond.

Hulpbronnenmappen kunnen in de Gebruikersbibliotheek of in een Werkgroepbibliotheek worden opgeslagen om later in andere bestanden te hergebruiken (zie Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren).

Om een hulpbronnenmap te creëren:

Open het Hulpbronnenbeheer en selecteer het bestand waarin je de map wilt creëren.

Klik op de knop Nieuwe hulpbronnenmap. Het dialoogvenster ‘Nieuwe map’ wordt geopend.

Of: selecteer in de keuzelijst van de filter het type hulpbron waarvoor je een map wilt creëren, klik rechts op een lege plaats in de Hulpbronnenlijst en selecteer het commando Nieuwe map in actieve document of Nieuwe map in [geselecteerde bestand].

Als je de filter instelde op Alle hulpbronnen, selecteer je in het dialoogvenster eerst het Type map dat je wilt creëren. Koos je bij de filter reeds voor een specifiek type hulpbron, dan wordt aan de map automatisch hetzelfde type toegewezen.

Geef een naam op voor de map.

Eenmaal gecreëerd wordt de map zowel in de Bestandenlijst als in de Hulpbronnenlijst weergegeven.

Sleep hulpbronnen naar de map om ze hieraan toe te voegen.

Wanneer je een hulpbron uit een ander bestand naar de map versleept, wordt een kopie van deze hulpbron in de map geplaatst.

Wanneer je een hulpbron naar een andere plaats binnen dezelfde map sleept, wordt de hulpbron verplaatst. Om in dit geval een kopie te verplaatsen, druk je op de Ctrl-toets (Windows) of de Cmd-toets (Mac) terwijl je de hulpbron versleept.

Hulpbronnenbeheer: Bestandenlijst

Hulpbronnenbeheer