Nieuwe hulpbronnen creëren

Nieuwe hulpbronnen creëren kan op verschillende manieren. Veel nieuwe hulpbronnen, zoals lijnarceringen, Renderworksstijlen en texturen worden aangemaakt via het Hulpbronnenbeheer. Deze methode wordt hieronder beschreven. Bepaalde types hulpbronnen, zoals scripts en tekststijlen, kan je ook creëren door de menucommando’s elders in Vectorworks te gebruiken. De meeste parametrische objecten, zoals bladkaders en muren, kunnen bewaard worden als stijl hulpbronnen; zie Objectstijlen creëren. Symbolen kan je enkel creëren met het commando Bewerk > Creëer symbool.

Om een hulpbron te creëren via het Hulpbronnenbeheer:

Selecteer in de Bestandenlijst van het Hulpbronnenbeheer het bestand waarin je de hulpbron wilt creëren. Het is niet mogelijk om hulpbronnen te creëren in online bestanden of in bestanden uit de Vectorworksbibliotheek.

Volg een van de volgende procedures:

Selecteer in de keuzelijst van het Hulpbronnenmenu het type hulpbron dat je wilt creëren. Klik vervolgens op de knop Nieuw [type hulpbron]. Als het bestand dat je selecteerde om de hulpbron in te creëren niet het actieve bestand is, wordt er gevraagd of je de hulpbron liever in het actieve bestand wilt creëren.

Selecteer in de keuzelijst van het Hulpbronnenmenu het type hulpbron dat je wilt creëren. Klik met de rechtermuisknop op een lege plaats in het venster van de Hulpbronnenlijst. Selecteer vervolgens in het contextmenu dat verschijnt, de optie Nieuw [type hulpbron] in [geselecteerde bestand] of de optie Nieuw [type hulpbron] in het actieve document.

Klik op de knop Nieuwe hulpbron of dubbelklik op een lege plaats in de Hulpbronnenlijst. Als het bestand dat je selecteerde om de hulpbron in te creëren niet het actieve bestand is, wordt er gevraagd of je de hulpbron liever in het actieve bestand wilt creëren. Vervolgens wordt het dialoogvenster Hulpbron geopend. Selecteer hier het gewenste type hulpbron en klik op Creëer.

Er wordt voor de geselecteerde hulpbron een gelijknamig dialoogvenster geopend. Raadpleeg vanuit dit dialoogvenster het online helpsysteem om meer te weten over de instellingen van elk type hulpbron.

Hulpbronnen kunnen in de Gebruikersbibliotheek of in een Werkgroepbibliotheek worden opgeslagen om later in andere bestanden te hergebruiken (zie Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren).

Hulpbronnen zoeken

Hulpbronnen gebruiken in je tekening

Hulpbronnenbeheer