Hulpbronnenkiezer

De hulpbronnenkiezer verschijnt automatisch zodat je een hulpbron kunt selecteren uit de Methodebalk, het Kenmerkenpalet, het Infopalet en sommige dialoogvensters. De Hulpbronnenkiezer geeft alleen inhoud weer die geschikt is voor de actie die je uitvoert. Als je bijvoorbeeld een muurstijl moet selecteren in de Rechte muur, en als je een vulling zoekt in het Kenmerkenpalet dan zal de Hulpbronnenkiezer alleen vullingen tonen, niet texturen of materialen. Zie Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren als je wilt weten hoe je de Gebruikers- of Werkgroepbibliotheek moet structureren zodat je bibliotheken op maat kunt selecteren via de Hulpbronnenkiezer.

Het venster van de Hulpbronnenkiezer lijkt op dat van het Hulpbronnenbeheer, behalve dat er geen beheeropties aanwezig zijn. Afhankelijk van hoe de Hulpbronnenkiezer wordt geopend en het type hulpbron, zijn er extra opties beschikbaar boven de methodebalk van het Palet.

Voor parametrische objecten die gekoppeld zijn aan de catalogus van een fabrikant, is het niet mogelijk om individuele catalogusitems te selecteren via het Hulpbronnenkiezer; zie Concept: Objectstijlen en catalogusproducten.

Functies

Omschrijving

Extra opties

Voor sommige types hulpbronnen kan de Hulpbronnenkiezer extra opties bieden, zoals Zonder stijl voor insteekobjecten, Volgens klasse of Geen opties, of om een textuuroverschrijving terug te draaien naar de textuur die is toegewezen door het gebruikte materiaal

Hulpbronnenmenu

Kies aan de hand van de instellingen in het Hulpbronnenmenu de weergave van de bibliotheken en hulpbronnen, en filter of zoek naar hulpbronnen.

Bestandenlijst

Selecteer de map en het bestand waarvan je de bijhorende hulpbronnen wilt downloaden of weergeven in de Hulpbronnenlijst. Enkel mappen die bruikbaar zijn voor de huidige taak worden weergegeven. Wanneer de Hulpbronnenkiezer bijvoorbeeld verschijnt terwijl je een lijnarcering uit het Kenmerkenpalet selecteert, worden hier alleen mappen met lijnarceringen weergegeven.

Selecteer een bestand uit de groep Geopende bestanden of Favorieten of selecteer een bibliotheek en blader naar het bestand dat de benodigde hulpbron bevat. Om een bestand te raadplegen dat niet in de lijst wordt weergegeven, selecteer je Doorblader document bij Actie in het Hulpbronnenmenu.

Hulpbronnenlijst

Hier worden de hulpbronnen uit het geselecteerde bestand weergegeven. Selecteer een hulpbron en klik vervolgens op de knop Selecteer of dubbelklik op de hulpbron om deze toe te kennen. Stel via het Hulpbronnenmenu de gewenste weergave in voor de hulpbronnen in de lijst.

In tegenstelling tot het Hulpbronnenbeheer worden in de Hulpbronnenlijst van de Hulpbronnenkiezer geen mappen weergegeven. Alle hulpbronnen in het geselecteerde bestand worden getoond, tenzij je een map uit de Bestandenlijst selecteert.

Voorvertoning & Data

Voorvertoning hulpbron (bovenste luik)

Dit is een voorvertoning in hoge resolutie van de geselecteerde hulpbron uit de lijst. Kies voor symbolen en parametrische objecten de weergave en rendermethode (Draadstructuur, Shaded of Achterliggende lijnen verbergen) via de opties onderaan het luik.

Data (onderste luik)

Hier vind je labels en andere gegevens terug die aan de geselecteerde hulpbron zijn gekoppeld.

Knoppen snelle toegang

Klik op knop Selecteer om de geselecteerde hulpbron aan het actieve bestand toe te kennen. Klik op de knop Selecteer in Hulpbronnenbeheer om de geselecteerde hulpbron in het Hulpbronnenbeheer te tonen.

Hulpbronnen zoeken