Naamconflicten tussen hulpbronnen

Wanneer je aan een hulpbron of hulpbronnenmap die je exporteert of importeert, een naam tracht te geven die reeds in het doelbestand voorkomt, zal er een naamconflict ontstaan. Je kan pas verdergaan wanneer dit naamconflict is opgelost. Dergelijke conflicten kunnen optreden wanneer je in het Hulpbronnenbeheer de commando’s Importeer of Exporteer selecteert, of wanneer je een object met een gekoppelde hulpbron kopieert en plakt.

Wanneer Vectorworks een naamconflict vaststelt, wordt automatisch een conflictoplossend dialoogvenster geopend.

Als de hulpbronnen van verschillende types zijn (bijvoorbeeld een lijnarcering en een motief), hernoem je de nieuwe hulpbron of breek je de handeling af.

Als het om twee dezelfde types hulpbronnen gaat, selecteer je een van de volgende opties.

Vervang de bestaande hulpbron

(Enkel voor records) Voeg de records samen. Nieuwe informatie zal aan het bestaande record worden toegevoegd. Als het nieuwe record en het bestaande record een veld bevatten met dezelfde naam en van hetzelfde type, dan zal de informatie in het bestaande record worden vervangen. Als een nieuw en een bestaande gegevensveld niet overeenkomt qua type, dan zullen de gegevens indien mogelijk worden aangepast aan het type van het bestaande veld. Als het niet mogelijk is om de gegevens om te zetten, blijft de bestaande waarde behouden.

Hernoem de nieuwe hulpbron.

Gebruik de bestaande hulpbron (de nieuwe hulpbron wordt niet geïmporteerd).

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.