Design SuitePadobjecten op maat creëren

Sneltoets

Beheer insteekmodules

Extra > Insteekmodules

Ctrl+Shift+Z (Windows)

Cmd+Shift+Z (Mac)

Naast een aantal standaardobjecten kan je met het commando Creëer objecten d.m.v. meetkundige vorm ook padobjecten creëren (parametrische padobjecten op maat in vso-formaat).

Informatie over het creëren van padobjecten op maat vind je in Concept: insteekmodules.

Om het type ‘Padobject op maat’ toe te voegen aan het commando Creëer objecten d.m.v. meetkundige vorm:

Zorg dat het bestand voor oadobjecten op maat aanwezig is in de map Vectorworks\Plug-ins.

Selecteer het commando.

The Plug-in Manager dialog box opens. Click the Built-in Plug-ins tab.

In de lijst van insteekmodules selecteer je ‘Objects from Polyline...’.

Druk op de O-toets om snel het juiste item in de lijst te vinden.

Klik op de knop Bewerk.

Het dialoogvenster ‘Bewerk insteekmodule’ wordt geopend. Ga naar het tabblad Teksten.

Selecteer ID 6000: User Defined Path Objects en klik op de knop Bewerk.

Het dialoogvenster ‘Categorie’ wordt geopend.

Selecteer ID 6001 en klik op de knop Bewerk.

Het dialoogvenster ‘Tekst’ wordt geopend. Geef in het veld Tekst op hoeveel padobjecten je wilt toevoegen. Klik op OK. (Om één padobject toe te voegen, vul je 1 in.)

Klik in het dialoogvenster ‘Categorie’ op de knop Voeg toe.

Geef de naam in waarmee het padobject in de lijst met commando’s moet verschijnen. Geef daarna de eigenlijke bestandsnaam in van het parametrisch object (zonder de extensie .vso). Scheid de twee namen van elkaar door een dubbelpunt. Geef bijvoorbeeld CustomPathObject:MyCustomPathObject in. Klik op OK om de ID en tekst van het padobject aan het dialoogvenster ‘Categorie’ toe te voegen.

Herhaal stappen 7 en 8 voor elk parametrisch padobject dat je wilt toevoegen.

Klik tweemaal op OK en dan op Sluiten om ‘Beheer insteekmodules’ te verlaten.

Je vindt het padobject op maat nu terug als type voor het commando Creëer objecten d.m.v. meetkundige vorm.

Creëer objecten op basis van vormen