Segmenteer boog

Locatie

Segmenteer boog

Bewerk > Tekenhulpen

Met het commando Segmenteer boog kan je een boog of cirkel verdelen in een bepaald aantal gelijke segmenten of volgens een bepaalde lengte van een segment. De delen kunnen worden getekend als lijnen of als polygonen; het oorspronkelijke object blijft ongewijzigd.

Om een boog of cirkel te segmenteren:

Selecteer een boog of een cirkel.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Segmenteer boog’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Methode

Aantal segmenten

Selecteer deze instelling om de geselecteerde boog d.m.v. het opgegeven aantal segmenten te segmenteren.

Lengte segment

Selecteer deze instelling om de geselecteerde boog d.m.v. de opgegeven lengte te segmenteren.

Creëer

Teken polygonen

Selecteer deze optie om de segmenten als één polygoon te creëren.

Teken lijnen

Selecteer deze optie om de segmenten als afzonderlijke lijnen te creëren.

Bogen tekenen