Polygonen en polylijnen sluiten en openen

Polygonen en polylijnen kunnen zowel met een open als gesloten vorm hebben. Om een polylijnvorm te openen kan je de knop Verberg volgende zijde in het Infopalet gebruiken, ofwel de methode Toon/Verberg zijde van het gereedschap Vervorm object. Hiermee kan je na het creëren van het object bepaalde zijden verbergen.

Ook de optie Gesloten biedt je de mogelijkheid om de vorm van het object te openen of te sluiten.

Objecten die je kunt openen en sluiten

Vrije hand polygoon

Polylijn

Polygoon

Driehoek

Dubbele polygoon

Regelmatige veelhoek

3D-polygoon

Vink de optie Gesloten aan om een open polygoon of polylijn te sluiten; eventuele verborgen zijden worden ook gesloten.

Vink de optie Gesloten uit om een gesloten polygoon of polylijn te openen. Het laatste segment van het object wordt verwijderd (bij polygonen) of verborgen (bij polylijnen).

Let op: de functie Gesloten werkt bij polylijnen enkel wanneer de controlepunten van het laatste segment gecreëerd zijn volgens de methodes Hoek, Tangentiële boog of Boog d.m.v. drie punten. Om niet het laatste, maar een van de voorgaande segmenten te openen, gebruik je de methode Toon/verberg zijde van het gereedschap Vervorm object.

Objecten vervormen