Een ribbe aan een subdivision-object toevoegen

Gereedschappenset

Ribbe toevoegen

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Gebruik de methode Ribbe toevoegen om een ribbe aan een vlak toe te voegen, waardoor dit vlak in twee wordt gesplitst. Je voegt de ribbe toe door de plaats van de uiteinden aan te klikken. Zorg dat je hierbij op een bestaande ribbe of hoek klikt. De ribbe moet ook steeds op een bestaand vlak geplaatst worden en kan niet door het midden van het volume lopen.

Om een ribbe aan een subdivision-object toe te voegen:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi beweegt, zullen de ribben en hoekpunten oplichten. Een ribbe of hoek die oplicht, kan bewerkt worden.

Klik op een ribbe of hoekpunt om het eerste uiteinde van de nieuwe ribbe te bepalen en klik dan op een tweede ribbe of hoekpunt om de ribbe te voltooien. De ribbe kan slechts worden geplaatst op één van de aangrenzende vlakken van het eerste geselecteerde onderdeel. Alleen geschikte ribben en hoekpunten zullen oplichten voor de tweede selectie.

De ribbe wordt toegevoegd en het bestaande vlak wordt opgesplitst in twee vlakken die apart geselecteerd en bewerkt kunnen worden.

Subdivision-objecten bewerken