Open ribben van een subdivision-object overbruggen

Gebruik de methode Overbruggen om twee open ribben van een subdivision-object met elkaar te verbinden. Een open ribbe is een ribbe met slechts één aangrenzend vlak. Dit houdt in dat de andere aangrenzende vlakken definitief werden verwijderd door middel van de delete-toets in de methode Transformeren. De methode Overbruggen kan gebruikt worden om een verwijderd vlak te reconstrueren.

Er zijn voor de methode Overbruggen twee aanvullende methodes beschikbaar die bepalen hoe de overbrugging tot stand wordt gebracht. Door het Verbinden van twee ribben, wordt een nieuw vlak toegevoegd om de afstand tussen de ribben te overbruggen. Door het Samenvoegen van twee ribben, wordt één van de twee ribben uitgerekt tot aan de andere ribbe.

Om een overbrugging te maken tussen verschillende subdivision-objecten, moet je deze objecten eerst combineren tot één enkel subdivision-object. Gebruik hiervoor het commando Samenstellen (zie Composing objects and surfaces) en vervolgens de methode Overbruggen.

Twee open ribben verbinden

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Overbruggen

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Om twee open ribbe van een subdivision-object te verbinden:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Selecteer de secundaire methode Verbinden.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi beweegt, zullen de ribben die bewerkt kunnen worden, oplichten. Alleen open ribben kunnen worden verbonden. Gesloten ribben lichten niet op wanneer je er met de aanwijzer over beweegt.

Klik achtereenvolgens op de twee ribben die je wilt verbinden. Hierna wordt de overbrugging gecreëerd.

Twee open ribben samenvoegen

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Overbruggen

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Om twee open ribben van een subdivision-object samen te voegen:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Selecteer de secundaire methode Samenvoegen.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi beweegt, zullen de ribben die bewerkt kunnen worden, oplichten. Alleen open ribben kunnen worden samengevoegd. Gesloten ribben lichten niet op wanneer je er met de aanwijzer over beweegt.

Klik achtereenvolgens op de twee ribben die je wilt samenvoegen Hierna wordt de overbrugging gecreëerd.

Subdivision-objecten bewerken