Bestaande objecten omzetten in subdivision-objecten

Commando

Locatie

Zet om naar subidvision

Bewerk > Omzetten

Bestaande draadwerken, 2D-polygonen, 3D-polygonen en volumes met vlakke zijden kunnen omgezet worden in subdivision-objecten die je kan modelleren.

Om bestaande objecten om te zetten in subdivision-objecten:

Selecteer het om te zetten object.

Selecteer het commando en kies een waarde voor het veld Concentratie subdivision. Hiermee bepaal je de concentratie van subdivision-onderdelen per kooivlak en dus de vorm van het uiteindelijke subdivision-object (zie Subdivision-objecten creëren voor meer informatie over het effect van deze parameter).

Het object wordt omgezet in een subdivision-object. Deze handeling kan niet ongedaan worden gemaakt. Standaard zijn alle ribben en hoekpunten van een subdivision-object afgerond indien de concentratie hoger ligt dan 0. Om een ribbe of hoekpunt scherper te maken, kan je het gereedschap Bewerk subdivision gebruiken (zie Een subdivision-object aantrekken).

Shapes301439.png 

Om een subdivision-object te creëren op basis van een volume zonder vlakke zijden, zoals een cilinder of een bol, moet je het object eerst omzetten in een draadwerk en vervolgens het draadwerk om te zetten in een subdivision-object.

Modelleren met Subdivision

Subdivision-objecten bewerken

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.