Een ribbe van een subdivision-object verwijderen

Gereedschappenset

Ribbe verwijderen

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Gebruik de methode Ribbe verwijderen om een ribbe te verwijderen en de twee aangrenzende vlakken samen te voegen tot één enkel vlak.

Om een ribbe van een subdivision-object te verwijderen:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi beweegt, zullen de geschikte ribben oplichten. Enkel gesloten ribben kunnen met deze methode verwijderd worden. Open ribben lichten niet op wanneer je er met de aanwijzer over beweegt.

Klik op een ribbe van de kooi om deze te verwijderen.

De rand wordt verwijderd en de twee afhankelijke vlakken worden samengevoegd tot één

Subdivision-objecten bewerken