Een subdivision-object splitsen

Met de methode Splitsen kan je een geselecteerd vlak of een geselecteerde ribbe van een subdivision-object splitsen. Zo voeg je nieuwe onderdelen aan de kooi toe, die op hun beurt bewerkt kunnen worden. Gebruik deze methode voor een vlak om het geselecteerde vlak in vijf vlakken te splitsen. Gebruik deze methode voor een ribbe om het volledige subdivision-object te splitsen. De splitsing gebeurt op de lijn die je plaatst door op de ribbe te klikken. Het object blijft uit één geheel bestaan, maar de splitsing creëert bijkomende kooionderdelen die bewerkt kunnen worden.

Een vlak splitsen

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Splitsen

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Om een vlak van een subdivision-object te splitsen:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi beweegt, zullen de vlakken oplichten. Een vlak dat oplicht kan bewerkt worden.

Klik op het vlak van de kooi dat je wilt splitsen. De voorvertoning in het object toont hoe het vlak gesplitst zal worden. Verplaats de aanwijzer om de grootte van het nieuwe centrale vlak te veranderen.

Klik om de bewerking te voltooien.

De plaats waar je klikt om het vlak te selecteren bepaalt tevens waar het vlak gesplitst zal worden. De muisbeweging waarmee je de grootte van het centrale vlak bepaalt, is beperkt en kan enkel plaatsvinden op de lijn tussen het middelpunt van het centrale vlak tot de plaats waar je de eerste keer geklikt heeft.

Een ribbe splitsen

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Splitsen

Bewerk subdivision

3D Modelleren

Om een ribbe van een subdivision-object te splitsen:

Selecteer het subdivision-object dat je wilt aanpassen.

Activeer het gereedschap en de methode.

Of: dubbelklik met het gereedschap Selectie op het subdivision-object om in één handeling het object te selecteren en het gereedschap Bewerk subdivision te activeren.

Wanneer je met de aanwijzer over de kooi beweegt, zullen de ribben die bewerkt kunnen worden, oplichten.

Klik op een ribbe van de kooi om deze te splitsen. De voorvertoning in het object toont hoe het vlak gesplitst zal worden. Verplaats de aanwijzer om de plaats van de splitsing te veranderen. Een voorvertoning wordt weergegeven in het object en toont waar het object zal splitsen.

Klik om de bewerking te voltooien.

Subdivision-objecten bewerken