Architect or LandmarkHet terreinmodel bijsnijden

Locatie

Bewerk bijsnijding

Contextmenu

Een terreinmodel kan worden bijgesneden met eender welke gesloten 2D-vorm. Op deze manier kan je de omtrek van het terreinmodel begrenzen zonder de originele grenzen van de brongegevens uit te sluiten. Je kan het terreinmodel eenvoudig herstellen door bijsnijdbegrenzing te bewerken.

Om een terreinmodel bij te snijden:

Selecteer het commando om naar de bewerkmodus te gaan met een geselecteerde terreinomtrek; zie De objectbewerkmodus.

Of: klik op de knop Bewerk bijsnijding in het Infopalet.

Verschuif de terreinomtrek of gebruik het gereedschap Vervorm object om de terreinomtrek te vervormen (zie Objecten vervormen). Je kan de terreinomtrek ook verwijderen en een nieuwe terreinomtrek creëren op basis van eender welke gesloten 2D-vorm.

Om de bijsnijding van een terreinmodel ongedaan te maken, verwijder je de terreinomtrek. Hierdoor worden de oorspronkelijke grenzen van het terreinmodel hersteld.

Wanneer de terreinomtrek bewerkt is, sluit de bewerkmodus om terug te keren naar de tekening.

Het terreinmodel wordt bijgesneden door middel van de terreinomtrek.

Als de optie Teken omtrek is aangevinkt in de Instellingen van het terreinmodel, zal de terreinomtrek worden weergegeven in 2D/Planaanzicht. Pas eventueel de kleuren aan van de terreinomtrek via de grafische instellingen van het terreinmodel.

Eigenschappen van het terreinmodel

Het terreinmodel vervormen

De hoogtelijnen van een terreinmodel bewerken