Architect or LandmarkConcept: Vullingen voor verhardingen

Een verharding kan bestaan uit meerdere componenten, elk met zijn eigen vulling.

De verharding kan via het Kenmerkenpalet opgevuld worden met een egale kleur, patroon, lijnarcering, motief, verloop of afbeelding. Zie Vulling voor meer informatie.

Daarnaast kan je zowel voor het vulvlak als voor de boord van een verharding kiezen tussen verschillende type vullingen die via de Instellingen worden toegekend. Deze zullen de vulling toegewezen via het kenmerkenpalet ofwel overschrijven, ofwel zich erbovenop leggen.

Zo kan je voor het opvullen van het vulvlak wildverband en klinkers gebruiken, maar ook lijnarceringen, stippels, en motieven. Deze drie laatste type vullingen zullen de instelling van het Kenmerkenpalet overschrijven.

Voor het opvullen van de boord van verhardingen zijn voegen, plus dezelfde lijnarceringen, stippels en motieven beschikbaar als voor het vulvlak.

Als je een verband kiest, wordt dit over de vulling (toegekend via het Kenmerkenpalet) van de verharding getekend. Zowel de vulling als het verband zijn in dat geval van toepassing op de volledige verharding, tenzij deze een boord heeft.

Vullingen voor verhardingen

Vullingen van verhardingen bewerken

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.