Architect or LandmarkWegen creëren

Vectorworks Landschap en Architectuur bevatten verscheidene gereedschappen en commando’s om wegen te creëren, afhankelijk van de complexiteit van de weg. Een wegobject kan dienen als terreinbewerkingsobject en zal in dat geval het toekomstige terreinmodel aanpassen wanneer je het terreinmodel bijwerkt.

Merk op: de verschillende gereedschappen voor wegen bevinden zich op dezelfde locatie in de set Landschap. Click and hold the mouse on the visible tool to open the Subsets list and select the desired tool.

Het gereedschap Weg (polylijn) is de meest simpele en flexibele van de reeks Weggereedschappen in de modules Architectuur en Landschap.

Met het gereedschap Weg (op maat) kan je andere wegen met elkaar verbinden door wegdelen te creëren zoals kruispunten, afritten, splitsingen, rotondes, doodlopende wegen, enzovoort.

Het gereedschap Weg (NURBS) biedt gebruikers van Vectorworks Architectuur en Landschap een alternatieve manier om een weg in te voegen in een terreinmodel.

Vectorworks Landschap bevat daarnaast nog commando’s waarmee je stap voor stap een weg kunt creëren op basis van een polylijn, met volledige controle over elke stap.

Om een eenvoudig stelsel van wegen te maken, volstaat het om wegdelen te creëren met de gereedschappen Weg (recht) en Weg (boog) en ze te verbinden door middel van het gereedschap Weg (T).

Weg op basis van een polylijn

Wegen verbinden met Weg (op maat)

Weg op basis van NURBS-curven

Wegen creëren met behulp van commando’s in Vectorworks Landschap

Rechte en gebogen wegen creëren en verbinden

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.