Architect or LandmarkPerceelsgrenzen tekenen

Gereedschappenset

Perceelsgrenzen

Design Suite: Landschap

Landschap: Landschap en Aanduidingen

Met dit gereedschap teken je de grenzen van een perceel op basis van de opmetingen van de landmeter. Het getekende perceel bestaat uit polylijnen met lijn- en/of boogsegmenten. Je kan Vectorworks het laatste segment automatisch laten berekenen en creëren. Het is ook mogelijk bij elk apart segment specifieke gegevens te plaatsen. De curvegegevens worden opgenomen in een rekenblad.

Methode

Omschrijving

D.m.v. richting en lengte

Gebruik deze methode om perceelsgrenzen te tekenen door achtereenvolgens de richting en lengte te bepalen van elk lineair of gebogen segment.

Polylijn

Selecteer deze methode en de gewenste polylijn-tekenmethode om een pad te tekenen waarlangs de perceelsgrenzen gecreëerd moeten worden. Dit wordt gedaan aan de hand van de huidige instellingen voor het gereedschap (zie Eigenschappen van perceelsgrenzen).

Tekenmethoden polylijn

Selecteer het gewenste type polylijn op basis waarvan de plaat wordt gecreëerd (zie ). Polylijnen tekenen

Instellingen

Pas de instellingen aan.

Je kan ook het volgende doen om perceelsgrenzen te creëren:

Teken een gesloten 2D-vorm creëren en dan het commando Creëer objecten d.m.v. meetkundige vorm (see Creëer objecten op basis van vormen).

Teken de nodige bogen en lijnen en selecteer Bewerk > Samenstellen om een enkele polylijn te creëren. Vervolgens zet je deze polylijn om in perceelsgrenzen met behulp van het commando Creëer objecten d.m.v. meetkundige vorm.

Perceelsgrenzen creëren door middel van richting en lengte

Perceelsgrenzen manueel tekenen