Design SuiteEen eenvoudige trap creëren

Gereedschappenset

Eenvoudige trap

Vectorworks Landschap en Spotlight: Architectuur

Design Suite, Architectuur: Manueel toevoegen aan werkomgeving (zie Werkomgevingen creëren en bewerken)

Dit gereedschap Eenvoudige trap voegt een basis trapobject toe aan de tekening. De modules Architectuur en Landschap bevatten een meer geavanceerd trapgereedschap waarmee je complexere en gedetailleerdere trappen kunt ontwerpen (zie Een uitgebreide trap creëren).

Om een eenvoudige trap in te voegen:

Activeer het gereedschap.

Klik om het object in de tekening te plaatsen en klik daarna nogmaals om de rotatie te bepalen. Als je het gereedschap voor de eerste keer in een bestand gebruikt, verschijnt het instellingenvenster van het gereedschap automatisch. Pas de standaardinstellingen aan. Na het invoegen van het object kan je de parameters ervan wijzigen via het Infopalet.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Stijl

Selecteer het te gebruiken traptype.

Breedte

Geef de breedte van de trap op.

Hoogte vloer-vloer

Geef de hoogte van vloer tot vloer op.

Max. optrede

Geef de maximale hoogte van de optrede op.

Aantrede/Dikte trede

Geef de lengte van de aantrede en de dikte van een trede op.

Neus

Geef de oversteek van de trede op vanaf het einde van de onderliggende trede.

Samenstelling

Selecteer de te gebruiken samenstelling.

Treden voor bordes

Geef het aantal treden voor het bordes op als je bij Samenstelling een optie met bordes hebt gekozen.

Onderlinge afstand

Geef de afstand op tussen twee trapsteken in het geval van U-vormige trappen.

Uitsprong 1 en Uitsprong 2

Geef een waarde op voor de uitsprong van het bordes ten opzichte van de trap (voor trappen met bordes).

Bordes gebogen

Vink deze optie aan om een gebogen bordes te creëren. De straal stemt overeen met de breedte van de trap.

Breedte trapboom / Afstand t.o.v. zijde

Geef de breedte (dikte) van de trapboom op aan weerszijden van de trap en bepaal de afstand van de trapboom ten opzichte van de buitenzijde van de trap.

Onderste afbreeklijn

Vink deze optie aan om de onderste afbreeklijn in 2D weer te geven.

Toon gegevens

Vink deze optie aan om de trapgegevens in de tekening weer te geven, waaronder het aantal treden, de hoogte van een optrede en de looplijn. Let op: om de looplijn te tonen, moet je voor de parameter Looplijn de optie ‘Stijgend’ of ‘Dalend’ selecteren.

Welstuk

Vink deze optie aan om het welstuk toe te voegen.

Teken in 3D

Vink deze optie aan om de trap ook in 3D weer te geven.

Leuning links/rechts

Vink deze opties aan om aan de linkerkant en de rechterkant van de trap een leuning toe te voegen.

Hoogte / Breedte leuning

Geef de hoogte en de breedte van de leuning op.

Looplijn

Selecteer hoe je de looplijn wilt weergeven.

Stijl loopvlak / Stijl leuning / Stijl trapboom

Selecteer de Klasse voor het loopvlak, de leuning en de trapboom.